Festival LECUPO

Pentru cei care mai raman prin Iasi in perioda 6-12 iulie, pot participa la festivalul de arta stradala IASI PE STRADA, eveniment organizat de Asociaţia Lecupo Iaşi şi Asociaţia Interphaz din Franţa.

Scopul proiectului este revalorificarea spaţiilor publice din Iaşi prin organizarea de evenimente culturale şi artistice.

IAŞI PE STRADĂ a fost gândit ca o platformă pentru societatea civilă din Iaşi, o platformă de întâlnire unde coexistă toate generaţiile. În fostele republici comuniste, spaţiile publice, mult timp considerate ale statului, sunt rareori locuri de întâlniri, de schimburi, de libertate. În cele mai multe cazuri spaţiile publice nu sunt valorificate, iar utilizarea acestora este precară. Festivalul de artă stradală este o oportunitate ca fiecare cetăţean să investească, prin participarea la activităţi, în acest bun comun, reprezentat de spaţiul public.

În acest proiect sunt implicaţi artişti din Franţa şi România (Iaşi, Cluj, Timişoara) care vor susţine pe parcursul festivalului variate activităţi: teatru, muzică, dans, workshopuri graffiti, artă contemporană, trial bike, circ stradal (jonglerii, acrobaţii, fire show), iniţiative populare.

Programul evenimentului aici